Хасково

Бракуваха над 600 кг.брашно и ориз с изтекъл срок на годност

Д-р Венета Лесова

Д-р Венета Лесова

500 кг. брашно и 130 кг. ориз бракуваха инспектори на РИОКОЗ от стол в Харманли през миналата седмица, съобщава информационният бюлетин на Здравната инспекция. Столът се намира в помощното училище в града. Съставен е акт, а храните ще бъдат унищожени, уточни пред Haskovo.info началникът на отдел „Контрол на хранителни обекти и храни“ д-р Венета Лесова.

Още 6 акта са съставили инспекторите от отдела през изминалата седмица. Санкционирани са магазин за хранителни стоки и заведение за обществено хранене в Харманли. При първия случай става въпрос за неизпълнено предписание, а във втория – за липса на етикети. Заради лоша хигиена са съставени актове на ресторант и бистро в Любемец. По същата причина е санкциониран и цех за закуски в Димитровград. 

Общо 96 проверки са извършени през изтеклата седмица от отдел „Контрол на хранителни обекти и храни“, издадени са 5 предписания и са взети 9 проби за анализ.

За същия период от отдел „Контрол на нехранителни обекти и стоки“ са извършени 50 проверки, при 4 от които са спрени от реализация козметични продукти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button