Хасково

Всеки трети акт на НАП в областта – заради неплащане на осигуровки

НАП - ХасковоВсеки трети акт за административно нарушение, издаден от инспекторите по приходи на НАП в област Хасково е заради не плащане на задължителни осигуровки.

129 са санкционираните нарушения на законодателството за десетте месеца на тази година в резултат на внезапни проверки в търговски обекти и фирми. 93 от тях са по Кодекса за социално осигуряване, а именно липса на подадена в НАП информация за осигуряваните лица и размера на осигурителния им доход, и липса на внесени в срок задължителни осигуровки.

36 са търговските обекти, „хванати“ че не издават редовно касови бележки при покупко-продажби. 

46 са подадените сигнали до НАП от жители на региона от началото на годината до края на месец октомври. Повечето от тях са заради некоректен работодател, който бави заплати или не осигурява служителите си. Някои от жалващите се са научили, че не са осигурявани редовно когато са посетили личния си лекар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button