Регион

Гимназията в Любимец ще се отоплява на газ

ЛюбимецПроект „Мерки за енергийна ефективност в СОУ „Желязко Терпешев“ на стойност над 1 милион и 115 хиляди лева спечели община Любимец, съобщиха от администрацията.

В рамките на 2 години местната гимназия ще бъде санирана. По проекта е предвиден ремонт на кабинетите, поставяне на газов котел, изграждане на собствено газово стопанство и локални котли за различните крила на школото. Ремонтите ще доведат до драстично намаляне на разходите за отопление през зимните месеци, категорични са от общината.

Това е втори сериозен ремонт, предприеман от община Любимец в това училище. Преди година по линия на Министерството на образованието администрацията бе одобрена с 250 хил. лв. по програма „Оптимизация на училищната мрежа“. С тези средства бе подменена старата дървена дограма, освежиха се коридорите и частично бяха ремонтирани някои от кабинетите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button