Хасково

От понеделник COVID-зона в Първа поликлиника в Хасково – ВИДЕО

От понеделник в Първа поликлиника в Хасково ще заработи COVID-зона за пациенти с коронавирус, обявиха на пресконференция в общината. Вече е подписан анекс със Здравната каса за нейното финансиране.

Неосигурените пациенти, които имат съмнения, че са болни могат директно да отиват в поликлиниката, а за осигурените е препоръчително първо да се консултират с личния си лекар, който да ги насочи съм COVID-зоната.

Управителят на ДКЦ1 д-р Ясен Янев обясни, че 3 лекарски екипа ще покрият 8-часовия работен ден за пациенти с COVID. Ще има специалисти пулмолог, УНГ, като се обсъжда работата и на педиатър. Два кабинета ще бъдат разположени на четвъртия етаж, като те няма да бъдат отделени от другите кабинети, като се обсъжда как да бъдат разделени потоците по коридорите. Работното време на кабинетите от COVID-зоната ще бъде обявено на видно място на входа на Първа поликлиника. ДКЦ1 сега разполага с нужната апаратура, но ще се прецени дали да не се кандидатства за още пред здравното министерство.

COVID-зоната ще е за пациенти в леко и средно-тежко състояние. С нея се цели да се намали натиска върху личните лекари и спешно отделение на болницата.

За сега в Хасковска област няма други ДКЦ или Медицински центрове, които да са заявили разкриването на COVID-зона, допълни директорът на Здравната каса в Хасково Ирина Колева.

4 коментара

 1. Що за глупост!? Ковид болните ще са активно смесени с другите пациенти!!! Общи входове, чакални, коридори, асансьор… То да не смее нековид болен да иде вече в ДКЦ-то.

  1. Личните лекари на хората са 4-ти етаж! И какво правим с хронично болните, които трябва да си вземат всеки месец рецептите за лекарства от там?
   Или бай Републиканец е по важен от хората , които се осигуряват здравно и плащат данъци в тая държава!
   Да я направят ковид зона в банята им в Република!

 2. Личните лекари на хората са 4-ти етаж! И какво правим с хронично болните, които трябва да си вземат всеки месец рецептите за лекарства от там?
  Или тия от Република са по важни от хората , които се осигуряват здравно и плащат данъци в тая държава!
  Да я направят ковид зона в банята им в Република!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button