Хасково

От понеделник COVID-зона в Първа поликлиника в Хасково – ВИДЕО

От понеделник в Първа поликлиника в Хасково ще заработи COVID-зона за пациенти с коронавирус, обявиха на пресконференция в общината. Вече е подписан анекс със Здравната каса за нейното финансиране.

Неосигурените пациенти, които имат съмнения, че са болни могат директно да отиват в поликлиниката, а за осигурените е препоръчително първо да се консултират с личния си лекар, който да ги насочи съм COVID-зоната.

Управителят на ДКЦ1 д-р Ясен Янев обясни, че 3 лекарски екипа ще покрият 8-часовия работен ден за пациенти с COVID. Ще има специалисти пулмолог, УНГ, като се обсъжда работата и на педиатър. Два кабинета ще бъдат разположени на четвъртия етаж, като те няма да бъдат отделени от другите кабинети, като се обсъжда как да бъдат разделени потоците по коридорите. Работното време на кабинетите от COVID-зоната ще бъде обявено на видно място на входа на Първа поликлиника. ДКЦ1 сега разполага с нужната апаратура, но ще се прецени дали да не се кандидатства за още пред здравното министерство.

COVID-зоната ще е за пациенти в леко и средно-тежко състояние. С нея се цели да се намали натиска върху личните лекари и спешно отделение на болницата.

За сега в Хасковска област няма други ДКЦ или Медицински центрове, които да са заявили разкриването на COVID-зона, допълни директорът на Здравната каса в Хасково Ирина Колева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кахър
Кахър
10.09.2021 16:42 16:42

Качеството на звука на видеофайла е на топ ниво!

12345
12345
10.09.2021 17:44 17:44

Що за глупост!? Ковид болните ще са активно смесени с другите пациенти!!! Общи входове, чакални, коридори, асансьор… То да не смее нековид болен да иде вече в ДКЦ-то.

Бесен
Бесен
10.09.2021 19:07 19:07
Отговор до  12345

Личните лекари на хората са 4-ти етаж! И какво правим с хронично болните, които трябва да си вземат всеки месец рецептите за лекарства от там?
Или бай Републиканец е по важен от хората , които се осигуряват здравно и плащат данъци в тая държава!
Да я направят ковид зона в банята им в Република!

Бесен
Бесен
10.09.2021 19:09 19:09

Личните лекари на хората са 4-ти етаж! И какво правим с хронично болните, които трябва да си вземат всеки месец рецептите за лекарства от там?
Или тия от Република са по важни от хората , които се осигуряват здравно и плащат данъци в тая държава!
Да я направят ковид зона в банята им в Република!

Back to top button