Хасково

За 3 години – 30% по-малко деца в Дома за медико – социални грижи

д-р Кирил Гузгунов

д-р Кирил Гузгунов

55 са в момента децата в хасковския Дом за медико-социални грижи, съобщи за Haskovo.info директорът д-р Кирил Гузгунов. Миналата година те са били 60, а преди три години броят им е бил с 30% повече, уточни д-р Гузгунов. По думите му това намаляване на броя на децата в институцията се дължи на увеличения брой на осиновяванията и на факта, че вече се осиновяват и деца от ромски произход – нещо, което преди няколко години не се е срещало. 13 от отглежданите в момента малчугани в дома на възраст от 0 до 3 години са с тежки увреждания.

Стратегия на Здравното министерство предвижда до 5 години да бъдат закрити 9 дома за медико-социални грижи в страната. Хасковският все още не е сред тях. Тенденцията е обаче да се закрият всичките 32 такива институции в страната. Всички деца в тях трябва да бъдат върнати в биологичните им семейства или настанени в приемни.

През пролетта към Дома за медико-социални грижи в Хасково предстои да се разкрие Дневен център за деца с неврологични заболявания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button