Хасково

НАП продава на търг 60 кг злато, хванато на митница Свиленград

Златни накити, задържани на ГКППКонтрабандни накити, хванати на митница Свиленград, са обявени за продан на търг, който ще се проведе в края на месец ноември в НАП Пловдив. Бижутата – близо 60 килограма златни и още 7 килограма сребърни са отнети в полза на държавата от митничарите край Свиленград при няколко опита за нелегален внос.

Изделията са разделени в 47 групи по първоначални цени. Златните са с червени примеси от мед, като повечето са модели, вече излезли от мода. Тези, които ще ги закупят, най-вероятно ще ги претопят, ще извлекат медта и ще използват материала за направата на нови, по-атрактивни украшения. Накитите  вече са оценени от външен експерт-оценител и цените им са напълно приемливи. 

Участие в търга се заявява чрез внасяне на аванс, който представлява 20% от началната цена на групата накити, за която кандидат-купувача смята да наддава. Ако един играч участва за няколко групи бижута, трябва да посочи отделна цена за всяка от тях. В момента изделията се съхраняват в банков трезор в Пловдив, като специално за кандидат-купувачите ще бъде организиран оглед, за да видят за какво точно се състезават.

В търга могат да се включат частни лица и фирми, които притежават лиценз от Министерството на финансите, издаден съгласно Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button