Хасково

Градината на Дима Петрова в юбилейната й изложба във „Форум“

Дима Петрова

Дима Петрова

„Уловена светлина“ е надсловът на юбилейната изложба на хасковската художничка Дима Петрова, която ще бъде открита утре вечер в галерия „Форум“. Тя е по повод шейсетата годишнина на авторката. Дима Петрова ще покаже около 30 свои творби, 10 от които са рисувани през последните месеци. 

Сред тях са и първите картини от цикъл цветя, чрез който художничката си е поставила за цел да покаже 12-те месеца на годината. Всички цветя са от градината на Дима Петрова в родната й къща в с. Елена, където тя от няколко години живее и твори. В изложбата ще могат да се видят първите от тези картини, представящи летните месеци – тези с кремове и маргарити. 

Авторката възнамерява да завърши цикъла до следващата година, но се опасява, че най-трудно ще й бъде пресътворяването на месеците декември и януари. Стилът на тези картини е „хиперреализъм„, поясни Дима Петрова. Акцентът в изложбата е именно натюрмортът, като и в картините си с плодове и зеленчуци авторката отново пресътворява отгледаното в собствената й градина. Освен натюрморт обаче в юбилейната си изложба тя залага и на друга тема от творчеството си, като ще покаже около 20 акварела с голо тяло и живопис.

Дима Петрова участва в самостоятелни и общи изложби в Германия, Австрия и Белгия. Нейни творби са притежание на колекционери от Европа и Америка. „Обикновено при мен не се задържат непродадени картини. За да направя тази изложба, се наложи да прекратя продажбите за няколко месеца“, сподели авторката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button