Любопитно

Отпразнуваха 20 г. „Каунь“ с филмов фестивал, награди, изложба и коктейл

20 г. „Каунь“ беше отпразнувана тази вечер пред художествена галерия „Форум“. Събитието е част от празничната програма за Дните на Хасково.

През деня по алеята беше подредена изложба с карикатури на Горан Чаличанин от Крушевац, Сърбия. Янко Митев откри „Каун фест 2021“, а публиката беше поздравена от малката певица Златияна и балет „Тангра“.

ФестивалСпециални награди получиха членовете от екипа на първия брой на вестника и приятели – Йордан Лазаров, Недялко Апостолов, Светльо Терзиев, Борислав Данев, Петър Ангелов, Дорина Инджова, Ели Видева, Господин Тенев. Домакините бяха поздравени от смолянския братски клуб „Зевзек“.

От литературния хумористичен конкурс бяха връчени две трети награди – на Росица Станева за стихотворението й „Ода за българските баби“ и на Николай Русев за разказа „Кравата“. Втора награда получи Татяна Йотова от Айтос за стихотворението „Стиховей“. Тя поздрави публиката с две свои песни. Първата награда е за Александър Щинков от Кърджали за разказа си „Пълна промяна“.

Последва коктейл, след който беше прожекцията от фестивала за кратък хумористичен филм. Журито с председател Иван Павлов определи призовата тройка. Първата награда посмъртно е за Владо Илиев от Русе с филма „Темелите“, втората награда е за Величко Геров с „Измаменото поколение“, а третата награда е за анимацията на Николай Василев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button