Регион

Откриха над 19 кг. канабис в два камиона на Капитан Андреево

19.130 кг. канабис на стойност 76 520 лв. е открит в два товарни автомобила на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Камионите не превозвали стока и пристигнали на пункта един след друг на път за Турция. В единия били открити близо 8 кг. от дрогата на стойност 31 920 лв., а в другия – 11.150 кг. за 44 600 лв.

Канабис

По метода „анализ на риска“ камионите са били селектирани за щателна митническа проверка. Върху две дървени греди под шаситата на автомобилите имало укрити по два пътнически сака, пълни с общо 23 полиетиленови плика с канабис.

Двамата турски водачи са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Окръжна прокуратура – Хасково внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По-късно съдът ги остави в ареста, като определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button