Регион

Общински съвет Ивайловград брани незаконните постройки на язовира с декларация

Заседанието на Общински съветОбщинските съветници в Ивайловград приеха декларация срещу събарянето на фургони, паянтови постройки и вили на брега на язовир „Ивайловград“. Граждански комитет инициира подписка в защита на обектите, които ДНСК иска да разруши тъй като са незаконни и са в чашката на язовира.

Комитетът излъчи представители, които да се срещнат с областния управител на Хасково Румен Данев.

С чувство на възмущение и болка посрещаме вестта за разрушаване на онова, което с години наред местните хора с къртовски труд и заделяне от залъка си са сътворили по бреговете на язовира“, пише в декларацията адресирана до Народното събрание, премиера Бойко Борисов и Министреството на регионалното развитие и благоустройството. Тук няма пране на „мръсни“ пари, а колиби и кирпичени постройки, пише още в декларацията.

В нея всички 13 съветници призовават да се намери решение за узаконяване на построеното. Не е ясно как е определена кота 130.75 на водозаливаемата зона на яз. „Ивайловград“. Тя е по-висока от моста над язовирната стена. Необходима ли е такава кота, или тя е определена съгласно някогашния проект за язовирна стена, 100 метра по-висока от сегашната, която не беше построена, защото в заливаемата зона попадаха рудниците около Маджарово, се пита в документа.

На осми ноември тази година започна проверка от комисия назначена със заповед на директора на Рерионалната дирекция за национален и строителен контрол /РДНСК/ Южен централен район Анна Джурова, в която са включени четирима представители на РДНСК, двама общински служители  от Ивайловград и по един представител от Държавното горско стопанство, Общинската служба по земеделие и Районното полицейско управление.

До момента са описани около 120 обекта на брега на язовира. На вратите на обектите там, както и на информационното табло в сградата на общинската администрация са поставени съобщения за започване на административно производство по чл. 225 от Закона за устройството на територията. Възражения срещу констативния акт могат да бъдат подавани в 14 дневен срок, считано от датата на съобщението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
джуркин
джуркин
12.11.2010 14:07 14:07

бре тия си заделяли от залъка за да построят вилите си бре майка му стара много бедни тия хорица ГОРКИТЕ ,Ха сега господин областен да видим колко си принципен и честен дай ги на прок*рора както мета Пък поразгледайте и обстановката и около анито джурова тая вода ненапита -или е от вашата партия,

гочо
гочо
12.11.2010 19:00 19:00

Здравейте! По изказа Ви личи,че никога не сте били в това селище. В хасковският Кенан има мноого бо големи вили- в Ставри Димитрово я има, я не 5-6 вили над 100 квадрата-това ли са най големите? Знаеш ли около софия какви са? Шумотевици на Цецко и Бойко и нищо друго!!!!1

111
111
14.11.2010 13:25 13:25

Нали тези общински съветници коват местните закони и те трябва да спазват законите на България.А сега какво става те бранят нарушителите, сигурно и те имат вилички там , май 1/3 от тях имат а?Като гледам кои са и кариерки май имат и камъчета май продават ???
А сега камъкът бил хляба, а лозята и тютюна не и другите гърчещи работодатели, които плщат данъци и патенти , за тях що не помислите Бе местни депутати.
Ха сега да видим и областта какво ще реши ??

Анонимен
Анонимен
16.11.2010 11:21 11:21

Абе как така ще брните нарушителите на закона?
Вие трябва да сте от другата страна на закона.

Back to top button