Хасково

7 000 са болните от диабет в Хасковско

Диабетици от ХасковоХасковският съюз на диабетоболните ще отбележи с концерт 14-ти ноември- Световен ден за борба с диабета. Групата за стари градски песни към съюза ще представи свои изпълнения пред живеещите в Дома за стари хора, съобщи председателят на Съюза Петър Дялков, като обясни, че тази проява е вече традиционна за този ден. Освен с музикални изпълнения в Дома за стари хора ще бъда организирана и почерпка.

30 са болните от диабет деца в област Хасково, а възрастните с това заболяване са 7 000, съобщиха още от Съюза. 200 са към момента членовете на организацията в Хасково. Ежеседмична помощ се предлага обаче на около 1 200 болни от диабет, уточни Дялков.

До края на този месец е планирана и среща с председателя на Българската асоциация за лечение на диабетното стъпало д-р Румен Богданов с представители на тукашното ендокринологично дружество, РЗОК и Регионален център по здравеопазване за обсъждане на програма за създаване на „Център диабетно стъпало“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button