Хасково

Иван Ценов: Няма спортен клуб в София, който да не плаща наем

Иван Ценов

Иван Ценов

„Няма спортен клуб в София, който да не плаща наем“, обяви в Хасково днес заместник-министърът на спорта Иван Ценов по повод сложната законова ситуация, която поставя бъдещето на спорта в областния град под въпрос

Той допълни, че за проблема е разбрал от координатора на Спортното министерство в областите Хасково и Кърджали Силвия Тенчева. „Нямаме сигнал нито от областния управител, нито от кмета ви, че има проблем„, бе категоричен заместник – министърът.

Той допълни, че ръководеното от него ведомство ще изчака решението на Върховния административен съд и изрази надежда, че депутатите от ГЕРБ ще внесат необходимите законови промени ако е необходимо.  

Haskovo.info припомня, че в края на октомври кметът на Хасково алармира, че законови противоречия поставят спорта в община Хасково на кантар. Причината е, че Законът за местното самоуправление и местната администрация, Законът за общинската собственост и Законът за спорта си противоречат. Според последния, Общински съвет има право да отдава безвъзмездно общинска собственост на спортните клубове. Според другите два закона обаче това не е така. Това стана причина областният управител на Хасково Румен Данев да спре решение на Общински съвет, с което дава за безвъзмездно ползване стадиона на Ямача на футболен клуб „Хасково 2“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сурен няма да казвам кой
сурен няма да казвам кой
13.11.2010 10:33 10:33

данев не се изхвърляй не забравяй кой си откъде си и къдеще си

аз
аз
13.11.2010 10:49 10:49

а ти сигурния не бъди толкова сигурен лизач долен на кмета

сурен
сурен
13.11.2010 13:50 13:50

не съм лизач на кмета -и друг път съм казвал-прз годините на кметуване той доказа че е умен и практичен има поглед върху нещата а това дали е крал това е работа на органите те да докажат, Нека не се обижда данев но той си остава за много голяма част от населението на града непознат а и сигурен съм че такъв ще си остане и след падането му от областния стол ,Тогава пътя ще бъде или обратно в банката или борба с и петров за областото цвете ГЕРБЕР,

Back to top button