Хасково

Учениците от Спортното показаха актьорско майсторство за 40-годишнината

Иван Ценов връчва плакета на директора на Спротното училище

Иван Ценов връчва плакета на директора на Спротното училище

С двучасов тържествен спектакъл ръководството и възпитаниците на хасковското спортно училище „Стефан Караджа“ отбелязаха 40-годишнината от създаването на училището. Спектакълът на сцената на зала „Недялка Симеонова“ представляваше разходка из залите и историята на школото.

В непринуден разговор заместник-директорът Димитрина Алексиева представи на ученици живота на възпитаниците на Спортното училище. Разходката тръгна от залата по борба, от която са тръгнали златният медалист от олимпиадата в Сеул през 1988 и трикратен световен вицешампион Атанас Комшев и двукратния световен и европейски шампион Живко Вангелов.

Представянето на спортовете в местното школо премина през залите по джудо, лека атлетика и баскетбол. Не бе подминат и треньорът Живко Архондев, който бе представен като „машината за шампиони“ по вдигане на тежести. След щангистите, направили първите си стъпки в Спортното училище в Хасково, а по-късно прославили името на България са световният шампион по вдигане на тежести Антонио Кръстев и двукратният световен и европейски шампион по вдигане на тежести, Стефан Ботев, който днес присъстваше на тържествения спектакъл.

Първият директор на Спортното училище

Първият директор на Спортното училище

Спортистите – актьори демонстрираха още наученото в залата по бокс, бадминтон и хандбал. Беше изказана благодарност и на треньора по тенис Димитър Господинов, който е основния виновник синът му и възпитаник на спортното училище Григор Димитров да е най-добрия ни тенисист при мъжете. Разходката завърши на стадион „Младост“, където тренират младите футболни надежди на Хасково. Не бяха пропуснати Наско Сираков и Станимир Стоилов, които също са възпитаници на местното школо. 

Ръководството на школото връчи плакети на олимпийски и световни шампиони и техните треньори, започнали спортната си кариера от Хасково. Училището получи плакет и поздравителен адрес от министъра на спорта Свилен Нейков, който въпреки обещанието си да присъства на празника, се оказа възпрепятстван и изпрати заместника си Иван Ценов.

Стефан Ботев

Стефан Ботев

Ваня Дерменджиева

Ваня Дерменджиева

Живко Вангелов

Живко Вангелов

Станимир Стоилов

Станимир Стоилов

Футболистите Бокс
Вдигане на тежести Баскетбол
Борба
В залата бе отбелязана паметта на загиналите спортисти

В залата бе отбелязана паметта на загиналите спортисти

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дилян Тенчев Латев
Дилян Тенчев Латев
12.11.2010 18:13 18:13

Mnogo,mnogo uspehi i otlichiq jelaq na mladite nadejdi, koito radvat nas,horata koito bqhme i vinagi shte badem edni ot tqh.

Back to top button