Регион

Фалстарт на делото за наводнението в село Бисер

Районен съд – Харманли не даде ход на делото за наводнението в село Бисер.

Причината е, че петима от пострадалите са нередовно призовани, а подсъдимита Ирена Узунова е отсъствала по здравословни причини, съобщават от съда. Така разпоредителното заседание е отложено за 15 октомври.

Haskovo.info припомня, че бившият облатен управител Узунова е обвинена за това, че от 14 октомври 2011 г. до 6 февруари 2012 г. не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни дейности на язовир „Иваново“. В резултат на това на 6 февруари 2012 г. се скъса стената на язовира, а водата заля Бисер, като загинаха 8 души.

На 23 март тази година съдът в Харманли за втори път върна делото на Районна прокуратура – Пловдив. На 13 юли пък Хасковският окръжен съд от своя страна върна делото отново в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button