Хасково

52 нови случая на Covid-19 в Хасковско, раздадоха тестове на училищата

52 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщават от оперативния щаб.

Новозаразените са от общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Тополовград, Любимец, Симеоновград и Харманли.

Сред  новите случаи  има помощник възпитател от ДГ „Пролет“ от община Харманли и помощен персонал от ДГ „8 март“ от Хасково.

186 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 11583. Излекувани са 9288 лица. Починали са 744 души.

От РЗИ са предоставили на РУО 500 теста за изследване на персонала, заявил желание за изследване от училищата от областта. Направени до момента са 362 теста. Един от учителите в хасковското училище „Васил Левски“ е дал положителна проба.

2029 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Направени са над 21 000 теста. Това са близо 9,5% от изследваните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button