Хасково

Юристите на Нейков умуват за спорта в Хасково

СрещатаДо петък юристите на министъра на спорта Свилен Нейков ще решат съдбата на спорта в Хасково, стана ясно днес на среща между областният управител Румен Данев и представители на спортните клубове в града. 

„Тази среща е инициирана, тъй като такъв голям град страда от липса на възможност за развитие на спорта“, каза депутатът от ГЕРБ Иван Петров, който също присъства на срещата. „Впечатляващо е, че местните законотворци по никакъв начин не са спомогнали за това общинските обекти, които са спортни, да бъдат разграничени от останалите. Така те се приравняват на баничарници„, коментира Петров.

Той попита защо се строят камбанарии с дарения като може спорта да се развива с тези средства. Местният депутат посъветва община Хасково да направи регистър на спортните имоти и апелира към Общински съвет да промени съответната наредба, за да може да се отдават безвъзмездно обекти в името на спорта.

Представителите на спорта Haskovo.info припомня, че в края на октомври кметът на Хасково алармира, че законови противоречия поставят спорта в община Хасково на кантар. Причината е, че Законът за местното самоуправление и местната администрация, Законът за общинската собственост и Законът за спорта си противоречат. Според последния, Общински съвет има право да отдава безвъзмездно общинска собственост на спортните клубове. Според другите два закона обаче това не е така. Това стана причина областният управител на Хасково Румен Данев да спре решение на Общински съвет, с което дава за безвъзмездно ползване стадиона на Ямача на футболен клуб „Хасково 2“. Тогава кметът обясни, че единствения вариант при това положение е залите да бъдат отдавани под наем, който се определя от лицензиран оценител.

Представителите на спортните клубове се обединиха около становището, че няма да могат да се самоиздържат ако трябва да плащат наем и е добре да бъде направено общинско предприятие, което да управлява спортните бази. Иван Петров ги успокои, че ще се намери решение как терените ще бъдат отдадени безвъзмездно. В подкрепа на своята теза той подчерта, че мнозинството в Общински съвет – Хасково е променено и допълни, че „трябва демокрацията да има повече лица“.

На срещата нямаше представители на община Хасково, тъй като не са били поканени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1
1
15.11.2010 13:34 13:34

Браво на управляващите няма да оставят спорта в Хасково да се съсипе както направи любимия ви КМЕТ!!

гошко хубавеца
гошко хубавеца
15.11.2010 13:48 13:48

ха така -вече виждам петров и данев излезли на тепиха и се борят с кмета той петров горкия е свикнал да се бори с дезнам с кво забраих си

deso
deso
15.11.2010 14:05 14:05

Не е вярно че е нямало представители на срещата.там са бяха Красен Ангелов и Живко Архондев.Дори ги има на снимка в статия на хасково.нет .За пръв път този сайт пише нещо различно от културен,икриминален бюлетин и се неуспяяха.ама ще се научат.

Анонимен
Анонимен
15.11.2010 14:17 14:17

Красен и Живко са били поканени като представители на спортните клубове, а не като общински съветници.

sss
sss
15.11.2010 14:33 14:33

Най-добре беше на срещата да има представител на ръководството на общинският съвет, за да бъде намерено веднага решение, но това не влиза в плановете на Иван Петров и неговата започнала от днес предизборна кампания за кмет на Хасково.

Анонимен
Анонимен
15.11.2010 19:01 19:01

kmeta da se maha!

наблюдател
наблюдател
15.11.2010 20:24 20:24

Стига вече с този кмет! Наяде се достатъчно, въпреки че направи някои добри неща за града. И както нямаше до сега провал, взеха да излизат един по един много провали! Стига е мазал очите на хората! Да ходи на рецепцията в хотела на сина си – тъкмо там ще му е поспокойно!

бонбон
бонбон
16.11.2010 12:10 12:10

боже какви съветници по спортните въпроси ами архонтев гледа единственно и саи той взема парите които се полагаха на клубовете по точно кметна му ги даде за послушание така прави той по трушичка но послушковците нещастни рабиха спорта нарочно а ербсъветниците до един са съочастници и тези от герб

ГОШО
ГОШО
16.11.2010 14:21 14:21

„бонбон“ – Научи се да пишеш правилно, бе братче! А тези от герб добре че ги има, за да има кой да разреши проблема, защото кмета ни е явно не е измислил как да решава някои проблем без да си напълни гушата!

Back to top button