Хасково

Данъчни с по 16 години стаж станаха „Служители на годината“ в Хасково

Татяна ЗапряноваДанъчни с общо 48 години стаж в системата на НАП бяха избрани от колегите си в Хасково за „Служители на годината“. Номинирането им е по повод професионалния празник на агенцията – 16 ноември или деня на свети Матей. Всеки от тях представя Хасково в националния конкурс съответно във функциите „Обслужване“, „Събиране“ и „Контрол“.

Татяна Запрянова е главен инспектор по приходите в отдел „Обслужване“. Посочена е от колегите си за №1 в отдела заради обработените  5 041 данъчни и осигурителни декларации за първите 9 месеца на годината. Болшинството от тях – 4 334 са по закона за ДДС. Приключила е и 65 проверки. 36 са за установяване на факти и обстоятелства, и 29 за възстановяване или прихващане на данъци и осигуровки. 

Виолета ПетроваВиолета Петрова е публичен изпълнител в отдел „Управление на дълговете“, дирекция „Събиране“.

За 9-те месеца на годината е връчила 433 покани за доброволно изпълнение на просрочени задължения. 

Стойността на ефективно запорираното от нея имущество е 1 214 389 лева, а общата сума на платените просрочени задължения преди образуване на изпълнителни дела е 921 320 лева. 

Милчо АрабовЗа пръв път мъж печели своеобразното състезание в Хасково в дирекция „Контрол“. Милчо Арабов е главен инспектор по приходите и ръководител на екип от 8 души в отдел „Проверки“. За отчетния период под негово ръководство са възложени и извършени 691 проверки,  от които 153, свързани с физически контрол на митница Свиленград и 25 оперативни проверки.

Любопитното е, че всеки от номинираните има точно по 16 години стаж в данъчна администрация. И тримата, избрани за „Служители на 2010-та“ в Хасково са започнали работа в системата през 1994 година. 

Утре, в деня на професионалния празник, националните победители в конкурса ще бъдат обявени от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
проверявана
проверявана
15.11.2010 15:55 15:55

Браво Милко.

дали
дали
16.11.2010 8:53 8:53

Как са оцелели тези профисионалисти-държавни служители и не са заменени от гербери?????
Да им е честит празника!!!!

Back to top button