Регион

С маскен бал димитровградската обсерватория изпрати есента

Костюмирани Дяволи, ангели от Марс, феи и ветерани от войните приюти тази вечер Астрономическата обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград. Поводът бе организирания за учениците от бригадирския град бал с маски.

„С този празник искаме да изпратим есента и да посрещнем зимата, да направим астрономията част от ежедневието на младежите и да ги запалим по тази наука“, каза за Haskovo.info Наташа Иванова от обсерваторията.

В рамките на празника бяха избрани Мис и Мистър „Маска“. Учениците показаха и знанията си в организираната астро викторина. Освен на сериозни въпроси те отговаряха и на шеговити като: „По кой път още никой не е вървял“, „Кой пръстен не можем да си купим и да си сложим на ръката“ и „Можем ли да се изкъпем в „Морето на спокойствието“, „Океана на бурите“ и „Езерото на сънищата“?. Празникът завърши с още забавни игри и музика.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button