Любопитно

Играят хасковски спектакъл на „Сцена на кръстопът“ в Пловдив

Спектакълът на хасковския театър „Иван Димов“ – „Не е за телефон“ с Христо Шопов, ще бъде част от юбилейното 25-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Комедията от Елин Рахнев и Лиза Шопова ще се играе на 20 септември в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив.

За своя четвъртвековен юбилей фестивалът е подготвил богата програма. Мотото му тази година е „Театъра Надеждата“. Откриването бе с премиерата на „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир на Пловдивския драматичен театър, с режисьор Стайко Мурджев.

Общо 18 са спектаклите, които са селектирани в програмата на фестивала. Сред тях са „Боклук“ на Елена Телбис – носител на две награди Икар и три награди Аскеер за тази година, „Плач на ангел“, донесъл Аскеер на Христо Мутафчиев за главна мъжка роля, „Портокалова кожа“ – Аскеер за изгряваща звезда, сценография и музика, както и „Шекспирин по време на пандемия“, донесъл Аскеер на Светлана Янчева за ролята на режисьорката, допълват от хасковския театър.

Комедията „Не е за телефон“ с Христо Шопов имаше премиера по време на фестивала „Театър, обичам те“ през юни. Хасковската публика може да гледа популярния актьор отново на 12 октомври на сцената на театър „Иван Димов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button