Хасково

Отварят временен пункт за преброяването в Хасково

Времен пункт за предоставяне на информация и указване на съдействие за преброяване ще бъде разкрит в понеделник в Хасково, съобщават от Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

Пунктът ще се намира в сградата на Изчислителния център на булевард „България“ №152, етаж 6, стая 601. Той ще работи в периодите от 20 до 24 септември и от 27 септември до 3 октомври от 9 до 17 часа.
На място хората ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от Статистика Хасково, като при попълването на онлайн картата ще могат да получават съдействие от експертите.

До 30 септември се удължава срокът, в който хората ще могат да се преброят електронно. Преброителите започват обхода в предварително определените участъци от 18 септември до 3 октомври от 8 до 20 часа. Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това хората трябва да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн. Преброителите са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button