Спорт

5 медала по кудо за хасковските юноши

Кудо3 сребърни и 2 бронзови медала завоюваха хасковските юноши от международния турнир по кудо, чийто домакин бе Стара Загора. Състезанието се проведе в събота с участието на над 70 бойци от България, Сърбия, Турция и Украйна, която пристигна с разширен състав от национали.

Надпреварата бе в две възрастови категории – юноши и мъже. Хасковските кудоисти се представиха повече от убедително и спечелиха общо пет медала при юношите. 

Със сребро се окичи Фариз Сербест, който на финала игра с изключително опитен съперник от Украйна. В редовното време двамата бяха равностойни, затова се стигна до продължение, в което опита и физическата издръжливост на украинеца надделяха. Малко не достигна и на Нешет Рамадан и Калоян Кирев, за да се преборят за златото. Други двама възпитаници на Клуба по кудо в Хасково – Валентин Вангелов и Ферай Али грабнаха бронзови медали.

С отличното си представяне на турнира в Стара Загора всички хасковски състезатели попаднаха в националната селекция от перспективни млади бойци, които ще представят страната на бъдещи международни състезания. Клубът по кудо в Хасково с треньори сенсей Господин Бабамов и семпай Павел Георгиев развива дейност от една година, но вече показа, че ще бъде фактор в развитието на този спорт в страната.

Бойният спорт Кудо набира все повече популярност у нас. Той  е създаден в края на 70-те години от сенсей Азума Такаши. Ограничения почти няма, ударите се нанасят с максимална сила,а благодарение на специалният шлем травмите са рядкост – твърдят специалистите по кудо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.11.2010 0:11 0:11

ANgele molqt sa ti ko praish tam we pobarkan :D:D interesuva me imash li pone 1 pobeda ?

:D
:D
18.11.2010 22:38 22:38

nqma kak da stani :D:D:D

:D
:D
18.11.2010 22:39 22:39

nqma kak da stani

Back to top button