Хасково

18 нови с коронавирус и трима починали в Хасковско, ваксинират на пазара в Димитровград

18 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб. Заразените са от общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Тополовград, Любимец, Ивайловград, Минерални бани и Харманли.

Вчера в региона са поставени 61 дози ваксина. Днес на Неделния пазар в Димитровград отново ще има мобилен кабинет, където ще се ваксинират желаещите. Той е пред спортна зала „Младост“ от 8:30 до 13 часа.

171 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Починали са трима от областта: 55-годишна жена от община Димитровград, мъж на 87 г. и мъж на 83 г. от община Хасково.

11 758 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията. 9 452 са оздравели, а починалите са 755.

951 са новозаразените в страната при направени 12 448 теста. 30 са починали, а оздравелите са 513. 4 703 се лекуват в болница, като 396 са в интензивни отделения. Поставени са 3 043 дози ваксина.

Един коментар

  1. Разбира се, че ще има смъртни случаи, след като медицински лица в отделенията не са ваксинирани, не носят предпазни маски, допускат се външни лица без предпазни облекла. В следствие на това пациенти, постъпващи поради друго заболяване, не свързано с КОВИД, се заразяват с коварната болест В БОЛНИЦАТА и се стига до фатален край. Крайно време е да бъдат взети необходимите мерки, за да бъде спрян този абсурд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button