Хасково

Доброволци от Хасково засадиха горичка в Кайсери

ДоброволцитеШестима доброволци от сдружение „Надежда“ се завърнаха от осемдневен младежки обмен в турския град Кайсери. Основната тема по време на визита на младежите е била оазване на околната среда. Освен българи в обмена са взели участие представители от Италия, Румъния и Турция.

Част от дейностите, в които са участлави младите хасковлии е събиране на отпадъци и превръщането им в нещо полезно, посещение на еко училища, които реализират проекти за опазване на околната среда, посещение за завод за рециклиране, както и засаждане на горичка.

Засаждането на горичкатаВ програмата са били включени още посещение на подземния град Арнас, къщата на Великия архитект Синан, античния град Карун Канеш и вторите по големина водопади в света Капузбашъ и Кападокия

На българската вечер нашите младежи представиха България с традиционни български песни и хора и 25-минутният рекламен клип за Хасково.

Освен сертификат, всеки от участниците в младежкия обмен получи и медал за своето участие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button