Хасково

Крадци опитаха да откраднат Ситроен, той не запалил

Изоставената колаКрадци се опитали да откраднат лек автомобил Ситроен Саксо от хасковското село Въгларово тази нощ. Около 02:00 часа мъж от селото чул шум, светнал лампата и в този момент кола потеглила с бясна скорост.

Тъй като кражбите в селото не са рядкост мъжът сигнализирал полицията. Дошлите на място униформени установили, че неизвестни засега крадци влезли в частен дом в селото. Собствениците ги нямало, тъй като били на гости на близки за Курбан Байрам. Обирджиите проникнали в гаража и се опитали да откраднат Ситроен-а.

Image „Крадците явно не са успели да запалят колата, тъй като  има фабричен имобилайзер, който отблокира возилото само с код“, обясни кметът на селото Валентин Павлов. Според него те са бутали колата в продължение на километър, след което взели акумулатора и я зарязали на поляна край пътя. По-късно разследващите полицаи установили, че преди неуспешния опит да откраднат Ситроен-а, крадците са имали и един успешен опит – задигнали са лек автомобил Лада.

От полицията съобщават още за откраднат товарен автомобил Сеат в Симеоновград, който по-късно открит изоставен до мост на река „Марица“ до пътя за Стара Загора.

През изминалото денонощие за кражба са задържани двама хасковлии на 46 и 36 години, които от автоелектро работилница в областния град са задигнали 8 акумулатора за товарни коли, 2 зарядни устройства за акумулатори, 2 електродвигателя за товарни автомобили, 4 ротора за електромотори, 2 статори и трифазен електродвигател със закрепваща ремъчна шайба.

Колата бе оставена на поляна край пътя Валентин Павлов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
посерко
посерко
17.11.2010 21:54 21:54

за какъв им е тоа скапан СИТУРЕН

димитър
димитър
17.11.2010 23:52 23:52

скапан скапанм, хората пари нямат всеки се чуди от къде и как да си намери прехрана, едни с коли други с това и онова (общо взето с джабчийство), така че Народът е гладен а българия мазна с храната си!

Back to top button