Любопитно

Цирков и Шекерова с „Епопея на забравените“ в Народния театър

Стефан Цирков и Иванка Шекерова ще играят тази вечер от 19 часа „Епопея на забравените“ в Народния театър „Иван Вазов“.

Музикално-поетичният спектакъл се играе от 2013 г., гостувал е из цялата страна, но за първи път е на сцената на най-големия български театър. Така хасковският театър „Иван Димов“ се включва в инициативата „Театър пред театъра 2021“, посветена на патрона на Народния театър „Иван Вазов“.

Три заглавия от репертоара на Народния са включени в програмата на „Театър пред театъра“. Началото бе с „Нова земя“ по едноименния роман на Вазов. На откритата сцена през уикенда се игра премиерният спектакъл на Мариус Куркински „Двубой“. Зрителите ще видят и един от хитовите спектакли на Народния, посветен на патрона – „О, ти, която и да си…“. Лиричният колаж по стихове и спомени на народния поет, създаден от Мирела Иванова, е с режисьор Бойка Велкова.

Три са и гостуващите спектакли – „Епопея на забравените“ на театър „Иван Димов“, „Под игото 1894-та“ на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово, а Театър „Българска армия“ гостува с „Урок по български“, осъществен от актьора Иван Налбантов, допълват от хасковския театър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button