Хасково

Хасковски квартали и села ще са без вода във вторник

4 квартала в Хасково и 6 села ще са без вода на 21 септември от 10 до 18 часа, съобщават от ВиК. Причината е ремонт на електропроводи. Haskovo.info припомня, че по същата причина кварталите и селата останаха без вода и на 10 септември. Станали са и няколко аварии.

Става въпрос за кварталите „Република“, „Овчарски“, „Дружба“ и „Изгрев“, както и за селата Минерални бани, Спахиево, Татарево, Брястово, Колец и Клокотница.

Причината за безводието е монтаж на фазови проводници и обезопасяване на въздушната линия 20 кV, захранваща помпена станция „Първи подем“, която е част от водоснабдителна система „Ябълково“. Така от 9 до 17 часа ще бъде спряно електричеството на помпена станция „Ябълково“. Спирането на тока е предвидено и изискано от ЕСО-Хасково, допълват от ВиК.

Междувременно заради авария е нарушено водоснабдяването на ивайловградските села Железино, Пъстроок, Ленско, Кондово, Железари и Плевун.

Заради отстраняването на авария пък е спряна водата по улица „Одрин“ в Свиленград. Очаква се водоснабдяването да бъде възстановено около 17:30 часа, след което е възможно помътняване на водата.

2 коментара

  1. А бре ВиК мафията, малко ли пари ви пкащаме а? Купете дизелови агрегати за помпените станции!
    Направо са ос’рахте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button