Хасково

Хасковски квартали и села ще са без вода във вторник

4 квартала в Хасково и 6 села ще са без вода на 21 септември от 10 до 18 часа, съобщават от ВиК. Причината е ремонт на електропроводи. Haskovo.info припомня, че по същата причина кварталите и селата останаха без вода и на 10 септември. Станали са и няколко аварии.

Става въпрос за кварталите „Република“, „Овчарски“, „Дружба“ и „Изгрев“, както и за селата Минерални бани, Спахиево, Татарево, Брястово, Колец и Клокотница.

Причината за безводието е монтаж на фазови проводници и обезопасяване на въздушната линия 20 кV, захранваща помпена станция „Първи подем“, която е част от водоснабдителна система „Ябълково“. Така от 9 до 17 часа ще бъде спряно електричеството на помпена станция „Ябълково“. Спирането на тока е предвидено и изискано от ЕСО-Хасково, допълват от ВиК.

Междувременно заради авария е нарушено водоснабдяването на ивайловградските села Железино, Пъстроок, Ленско, Кондово, Железари и Плевун.

Заради отстраняването на авария пък е спряна водата по улица „Одрин“ в Свиленград. Очаква се водоснабдяването да бъде възстановено около 17:30 часа, след което е възможно помътняване на водата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
111
111
20.09.2021 14:56 14:56

Няма край!!!!!

Бесен бик
Бесен бик
20.09.2021 15:41 15:41

А бре ВиК мафията, малко ли пари ви пкащаме а? Купете дизелови агрегати за помпените станции!
Направо са ос’рахте!

Back to top button