Любопитно

Средновековно въоръжение показват в Димитровград

Изложбата „Да прекрачиш в миналото – Военно историческата реконструкция в България“ ще бъде открита на 28 септември от 17:30 часа в зала „Археология“ на Историческия музей в Димитровград, съобщават от общината.

Сред акцентите е средновековното нападателно и защитно въоръжение. Любителите на тази епоха ще могат да си отговорят на въпроса, защо българите са били едни от най-добрите воини през този период. В изложбата по атрактивен начин ще бъде представен животът на средновековния Търновград по време на Второто българско царство. Посетителите на музея ще могат да разберат повече за книжовността, старите гозби, начинът им на приготвяне и с какви игри са се забавлявали българите през този период. Специално място е отделено на занаятите тъкачество, ковачество, гръничарство, монетосечене и др.

Експозицията е на Регионален исторически музей – Велико Търново, Национално дружество „Традиция“ и Сдружение за антични реконструкции „Mos Maiorum Ulpiae Serdicae“. Тя е част от международната инициатива Европейски дни за опазване на културното наследство 2021.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button