Хасково

Само трима пушили зад бюрото с актове

Кафене22 акта на обща стойност 1450 лв. са наложили от РИОКОЗ – Хасково от началото на тази година досега, съобщиха от инспекцията по повод Световния ден за борба с тютюнопушенето, който се отбелязва днес.

Най-много са санкциите за нарушаване на разпоредбата за тютюнопушене в обектите за хранене – 18, като наказанията са предимно за нарушения от страна на персонала. Едно наказателно постановление е издадено на нехранителен обект, а 3 – за пушене в офиси.

В сравнение с миналата година броят на санкциите за тютюнопушене рязко е спаднал. Тогава здравните инспектори са съставили над 90 акта. Близо 5 800 лв. е била общата им стойност само в хранителните и нехранителни обекти, припомниха от РИОКОЗ.  

Световният ден за борба с тютюнопушенето се отбелязва от 1977 г. в САЩ през третия четвъртък на ноември по инициатива на Американското дружество за борба с рака. Първото честване е на 18 ноември 1976 г. в щата Калифорния, САЩ. През 2005 г. денят за първи път се отбелязва и в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗАПОВЯДАЙТЕ
ЗАПОВЯДАЙТЕ
23.11.2010 10:43 10:43

ЗАПОВЯДАЙТЕ ВЪВ ВИК ХАСКОВО !!!! ВЗЕМЕТЕ СИ ПОВЕЧЕ ДОКУМЕНТИ, ЧЕ ВЪВ ВСЯКА СТАЯ СЕ ПУШИ!!! ЗАПОЧНЕТЕ ОТ 4 ЕТАЖ ОТДЕЛ АСУ – ОТ ГЛАВНАТА ИНЖИНЕРКА. УСПЕХ!!!!

И ОЩЕ
И ОЩЕ
23.11.2010 11:08 11:08

Защо забрави „обласната“ , която образува около нея димна завеса с цигарите. Страх Ви е от „обласната“. Правилно да Ви треперят гащите-„много е страшна“. Смях в залата.

Back to top button