Хасково

Криза: Още хасковски квартали на сухо. ВиК с призив да не се пие водата заради уран

Изостря се кризата с водата в Хасково покрай спирането на помпена станция „Ябълково“ и голямата авария там.

Както Haskovo.info писа, заради подмяна на електропроводи от ЕСО – Хасково помпената станция беше изключена вчера, а след пускането й стана тежка авария. Без вода са кварталите „Република“, „Овчарски“, „Дружба“ и „Изгрев“, както и селата Минерални бани, Спахиево, Татарево, Брястово, Колец и Клокотница.

Аварийните екипи още не са отстранили аварията и се очаква днес поетапно да спре водата и към кварталите „Орфей“, „Бадема“, „Любен Каравелов“, „Каменни“ и част от „Червена стена“.

След изчерпването на водата в един от резервоарите, който отговаря за смесването й с тази от помпена станция 1 – Хасково има вероятност от завишаване на стойността по показателя „естествен уран“. От ВиК призовават потребителите да не употребяват водата за питейни нужди до отстраняването на аварията, за което се изисквало дълго технологично време.

6 коментара

 1. Не стига, че постоянно има аварии, а сега и с безхаберието си урана ще върнат.

  1. Селяните, които не са пили от урана, да се страхуват. Моят род поколения наред е пил от тази вода и все още, триоки и трикраки нямаме. Мангано-варовиковият разтвор, който ни докараха след дилянчовската джабала, за нищо не става. Хич да не го пущат пак. Да си пуснат от градската и до икономиката!

   1. Стига с този Делянчо бе дебил!
    Той отдавна не е никъде….
    Кажи нещо за новите месии- КИРЧО И КОКОРЧО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button