Хасково

Стрелби и цветя за празника на сухопътните войски в Хасково

ДАНССъс състезание по стрелба военнослужещите от Кенанското поделение отбелязаха празника на сухопътните войски, който се чества утре.

На гарнизонния учебен център „Добрич“ 5 отбора военни, полицаи, служители на ДАНС и журналисти показаха точен мерник. Те стреляха от 25 метра разстояние по мишените с пистолет „Макаров“.

По време на стрелбите бе демонстрирана и най-новата придобивка на военните – снайперистка пушка модел MSG – 90А1 на фирмата „Хеклер и Кох“. Оръжието отговаря на натовските стандарти, разказа за Haskovo.info Иван Иванов, който е командир на взвод към местното поделение 52740.

Пушката е полуавтоматична и с нея може да се води ефективна стрелба, т.е. може да бъде произведен точен изстрел на разстояние от 750 до 900 метра. В комплекта на снайперистката пушка влизат още оптически прибор, двунога и метеорологична станция. Тя измерва температурата, надморската височина и посоката на вятъра. Вземайки предвид данните, снайперистът може да нанесе корекции на оптиката, за да произведе по-точен изстрел, разказа още командир Иванов и допълни, че в момента поделението разполага с 2 такива пушки.

По-късно днес военните поднесоха венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в Хасково.

Новата пушка Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
0001
0001
18.11.2010 14:02 14:02

Браво Митко браво Ставрев само прибери корема малко и спри да дишаш при изстрела иначе ще се получи свадбарска работа.

0001
0001
18.11.2010 14:07 14:07

Адамче покажи му ти си най старото куче там.И да не забравят че доскоро и те бяха към МВР,да не вдигат много главите че не се знае знае ли се ДА ДА…

Back to top button