Хасково

Подготвят водоноски за Хасково, ВиК Бургас и Стара Загора помагат за отстраняване на аварията

ВиК – Хасково осигурява водоноски, които ще бъдат позиционирани на различни места в града. В момента те се дезинфекцират, съобщават от МРРБ.

Министър Виолета Комитова е разпоредила ВиК Бургас и Стара Загора да помогнат за отстраняването на тежката авария край Хасково. Водното дружество в Бургас ще изпрати тръби и резервни части, а това в Стара Загора – екипи, които да се включат в отстраняването на проблема и възстановяването на водоподаването за града и близките населени места.

Haskovo.info припомня, че тежката авария стана около 13 часа на 21 септември след пускането на помпена станция „Ябълково“, която беше временно спряна заради планов ремонт на EVN. При пускането й, поради силното налягане на водата стана тежката авария, която оставя без вода Хасково. Аварийните екипи на ВиК-Хасково започнаха веднага работа по отстраняването на проблема. Ситуацията се оказа по-тежка от очакваното в подземната инфраструктура, допълват от МРРБ. Без вода са и селата Минерални бани, Спахиево, Татарево, Брястово, Колец и Клокотница.

Към 12 ч. на 22 септември има вода в града, но до няколко часа ще започне спиране на водоподаването към високите части. Очаква се днес поетапно да спре водата и към кварталите „Орфей“, „Бадема“, „Любен Каравелов“, „Каменни“ и част от „Червена стена“.

След изчерпването на водата в един от резервоарите, който отговаря за смесването й с тази от помпена станция 1 – Хасково има вероятност от завишаване на стойността по показателя „естествен уран“. От ВиК-Хасково призовават гражданите да не ползват водата за питейни нужди до отстраняването на аварията, за което се изисквало дълго технологично време. Ръководството на ВиК-Хасково е изпратило писмо и до РЗИ.

Зам.-министър Валентин Граматиков и представители на ръководството на ВиК Холдинга пътуват към Хасково, за да съдействат на място в организацията за отстраняването на голямата авария.

Криза: Още хасковски квартали на сухо. ВиК с призив да не се пие водата заради уран

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Марин
Марин
22.09.2021 15:29 15:29

Да разбирам ли че в целият ни град до довечера няма да има вода?

John
John
22.09.2021 15:45 15:45
Отговор до  Марин

разбирай до пон`делник няма да има

Ема
Ема
22.09.2021 16:49 16:49

Иначе много хубаво се снимате пред предстоящото саниране на Съвета, а не влагате една стотинка в амортизитаната и остаряла ВиК мрежа на град Хасково.

Бяса
Бяса
22.09.2021 18:05 18:05

Пускайте вода от
язовир“Тракиец“ бре некадърници!
Толкова години ползвахме вода от там!

Анонимен
Анонимен
22.09.2021 18:07 18:07

При Бойко нямаше подобни сухи режими в дългосрочен период….
Областният,освен ток,краде и вода май !

Анонимен
Анонимен
22.09.2021 18:40 18:40

Тъпи некадърни гербаджии

quentin_karantino22
quentin_karantino22
22.09.2021 20:08 20:08

Ей боклуци, не ви ли е срам малко бре, не стига че ни е най скъпа водата ами цял ден една тръба не моат сменят глупендерите, че викнали и бригади от Зарата и Бургас. Така ще е махнаха си Управителя ВИК инжинер и сложеха някво лапе икономист.

Back to top button