Хасково

Отстраниха голямата авария, поетапно възстановяват водоподаването на Хасково

Голямата авария при помпена станция „Ябълково“ е отстранена снощи в 2 часа, съобщи за Haskovo.info управителят на ВиК – Хасково Борис Бусаров.

Всичко е нормално и поетапно се възстановява водоподаването към хасковските квартали и селата, които бяха без вода. Авария е станала в квартал „Орфей“ и вече е започнало нейното отстраняване. Засега остава препоръката гражданите да не използват за питейни нужди водата заради опасността от завишени стойности на „естествен уран“.

Днес ВиК ще осигури водоноски до сградата на дружеството на улица „Сакар“ №2 в квартал „Орфей“, пред ресторант „Кенана“ и в двора на МБАЛ – Хасково. Предстои да бъдат подготвени водоноски и за останалите зони и населени места.

Авария

Както Haskovo.info писа, голяма авария стана на 21 септември по обяд при помпена станция „Ябълково“, която беше спряна заради монтажа на електропроводи от ЕСО – Хасково. След нейното пускане стана и аварията, която остави без вода 9 хасковски квартала и 6 села. От МРРБ изпратиха на място екипи на ВиК Бургас и Стара Загора в помощ на ВиК – Хасково.

Шефът на ВиК – Хасково: До сутринта ще отстраним аварията и ще пуснем водата – ВИДЕО

4 коментара

  1. Айде пак да ползваме промишлена вода а да плащаме за питейна тая глупост само в България може да я има

  2. Кво отстраняват авария -мотат се като мухи без глави до спукания хидрофор до 34 блок …пак много вожд малко индианец – идват само такива по дънки и има един индианец с лопата който гледа отстрани

  3. Никой не мисли за народа. Всички си мислят за задниците. Защо от вчера нямаме вода. Човек няма с какво да си измие ръцете. Ползваме водата където си я купуваме за пиене да се измием, някой да каже какво е това уж всичко оправят за ден. Пък нямаме от 24часа вода и не се знае дали ще има пак. Какво ще правим ние кворталите без вода никой не мисли за това.

  4. В условия на пандемия сме два дни без вода,а препоръките са за спазване на стриктна хигиена. Е, как става това? Скоро Хасково ще сме на първо място по заразени с Ковид, а защо не и с хепатит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button