Хасково

Училище и детски градини са без вода, разположиха водоноски в Хасково

Училище „Шандор Петьофи“, детска градина 15 „Слънце“ в квартал „Орфей“ и детска градина 19 „Щурче“ – сградата на улица „Пролетарска“ №1 са без вода днес заради авариите, съобщават от общината.

Детските градини имат резерв вода за битови нужди за днес, като е създадена организация за осигуряване на бутилирана вода за нуждите на децата с необходимите документи удостоверяващи качеството й. В „Слънце“ са осигурили и бутилирана вода за готвене.

Заради безводието учебните часове в „Шандор Петьофи“ са намалени на 20 минути. За учениците от начален етап е осигурена питейна вода, а за най-малките е създадена и организация за дезинфекциране на ръцете преди обедното им хранене.

Във всички социални домове и услуги на територията на града има създадена организация за използването на водата само за хигиенни цели и е осигурена бутилирана вода за потребителите, допълват от кметството.

Както Haskovo.info писа, голямата авария при помпена станция „Ябълково“ беше отстранена тази нощ и водоснабдяването на града и населените места се нормализира поетапно. Има авария в квартал „Орфей“, по която започна работа сутринта.

Предписанието на РЗИ за забрана на водата за пиене е за жилищен район „Кенана“, квартал „Болярово“ и селата Въгларово и Сираково. За останалите квартали и населени места, където също нямаше вода, се препоръчва тя да не се пие известно време след нормализиране на водоподаването. Предстои от ВиК и РЗИ да се вземат проби за изследване по химически показатели и за „естествен уран“.

Днес от ВиК поставиха водоноски до сградата на дружеството на улица „Сакар“ №2 в квартал „Орфей“, пред ресторант „Кенана“ и в двора на МБАЛ – Хасково. Предстои да бъдат подготвени водоноски и за останалите зони и населени места.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че в 18 часа още са без вода в квартал „Орфей“. От ВиК съобщиха за Haskovo.info, че се очаква тази вечер аварията в квартала да бъде отстранена.

Отстраниха голямата авария, поетапно възстановяват водоподаването на Хасково

9 коментара

  1. По аварията в кв. Орфей се работи от 12ч. на обяд. Сутринта само докараха техниката. С тоя темп на работа още 24 часа ще сме без вода.

  2. Писна ми от вас -2 дни без вода……Некадърниции и крадции.
    Сто пъти сте ги прибрали парите, отпуснати за поправка на ВиК съоръженията,
    а сега трябва да търпим поредните ви жалки закърпвания от ден до пладнe.

  3. Каква вода осигуряват за децата в градините като от началото на пандемията водата за пиене на децата си я плащаме ние

  4. Ей идиоти мръсни, работете бе, не се подпирайте около аварията, 3 дена без вода си е ад под небето . А пък се махайте като не ставате, аман ит герберови калинки

  5. Боклуци!!!!!Герберски БОПКЛУЦИ!!!!За нищо не ставате!!!!!Крадци и боклуци!!!!!Защо изобщо плащаме!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button