Хасково

Глобяват ТЕЦ-а в Димитровград. Сигнали за миризма на фекалии в Хасково

На ТЕЦ „Марица-3“ в Димитровград предстои да бъде наложена глоба, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

В периода 20 – 23 септември експерти от екоинспекцията са извършили проверки на централата, при които се е установило, че единият от комините изпуска изгорели газове в нарушение на комплексното разрешително за работа. Санкцията е от 10 000 до 500 000 лв., като размерът й предстои да бъде определен от проверяващите.

Haskovo.info припомня, че на 21 септември от община Димитровград изпратиха поредно писмо до РИОСВ заради зачестилите замърсявания на въздуха и многобройни сигнали от граждани. През следващата седмица предстои работна среща с цел преразглеждане условията по издаденото Комплексно разрешително за работата на предприятието и внасяне на необходимите промени. От оператора ще бъде изискано да предложи мерки за отстраняване на всички технологични, производствени и други фактори, водещи до замърсяване на околната среда, допълват от РИОСВ.

Тази сутрин читатели на Haskovo.info пък сигнализираха за миризма на фекалии в Хасково. След проверка от РИОСВ съобщиха, че най-вероятно причината е торене и разораване на земеделски земи в близост до Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.09.2021 13:10 13:10

Миризмата на фекалии е от канализацията, в която няма необходимото количетво вода за отичане.

Няма значение
Няма значение
24.09.2021 22:37 22:37

Тази година за пръв път ли горят? Не ми се вярва, освен това миризмата е най-силна покрай реката

Анонимен
Анонимен
02.10.2021 14:52 14:52

Наистина в центъра на Хасково мирише на фекалии.

x_X
x_X
04.10.2021 10:37 10:37

Така смърди при торене на нивите с естествена тор. Миналата година по същото време се случи същото. Проблемът едва ли се усеща само в центъра.

Не е приятно, защото продължава няколко дена, ако вятърът духа все към града. За жалост, няма какво да се направи, защото подобно торене не е незаконно, даже напротив.

Back to top button