Регион

Откриха 18 тона препарати за растителна защита и хиляди памперси в камион на границата – ВИДЕО

Над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита са открити на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на влизащ в страната от Турция български камион, съобщават от Агенция „Митници“.

Товарният автомобил пристигнал на пункта вчера сутринта. Българският шофьор е представил документи, според които превозва тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати с изпращач на стоките турска фирма и получател – българска фирма.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При пролъчване със специализирана рентгенова апаратура митничарите установили подозрителни зони в товара на автомобила. При последвалата физическа проверка е установено, че е била изградена т. нар „тапа“ и зад бутилките с омекотители в кашоните са открити препарати за растителна защита.

Задържани са 21 381 опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3 824 кг. различни видове и марки препарати за растителна защита. Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати е 321 000 лева. В товара на автомобила са открити при проверката и недекларирани 68 500 памперси.

Образувано е досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

От началото на годината са задържани общо 24 860 литра и 3 912 кг. препарати за растителна защита. Над 10 000 литра от тях са задържани от Агенция „Митници“ в рамките на международна операция SILVER AXE VI.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button