Хасково

С почерпка за Курбан Байрам стартира Маратон на празниците

КласътВ „маратон на празниците“ се включиха днес ученици от VІ“в“ клас на ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково. „Първият празник, който отбелязваме днес, е Курбан Байрамът. Следващият ще е Коледа„, разказа за Haskovo.info класният ръководител на шестокласниците Добринка Делчева

В класа има и едно момче от ромски произход затова ще бъде отпразнуван и Банго Васил.

„Целта е децата да научат повече за традициите на различните етноси, да няма разцепление в мислите и душите им„, обясни преподавателката.

Добринка Делчева Ден след края на Курбан Байрама по случай „маратона на празниците“ майки на ученици от класа се погрижиха всички деца да опитат традиционни ястия от турската кухня.

Къпана баница, лозови сърми с ориз и пилешка кайма, кешкек и баклава – това бяха гозбите, които бяха приготвили за почерпка родителите – мюсюлмани.

За Коледа българчетата в класа обещаха да върнат жеста. Те бяха единодушни, че задължително на трапезата ще сложат баница с късмети.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
лебедев кумач
лебедев кумач
20.11.2010 11:08 11:08

е сега това е хубаво да хапват да се кефят а не да се бият

Back to top button