Любопитно

Подаръци, експозиция и екскурзия за Деня на туризма

Поредица инициативи за Световния ден на туризма – 27 септември и 20 г. от създаването на предприятието „Спорт, отдих и туризъм“ организират от Туристическия информационен център и община Хасково.

На 27 септември Туристическият център ще подари на всички детски градини в Хасково рекламни пана, на които са представени част от туристическите забележителности в града. Целта е най-малките жители на Хасково да познават и да се гордеят със символите на своя град.

От 10:30 ч. ученици от 8–те класове на ПГТ „Александър Паскалев“ ще посетят Туристическия информационен център. Там те ще се запознаят със забележителностите в община Хасково и с дейността на центъра.

От 14 ч. в двора на църквата „Успение Богородично“ в село Узунджово ще бъде подредена информационна експозиция, която представя историята на прочутия Узунджовски панаир, провеждан на това място в продължение на близо два века.

На 28 септември от 10 ч. е организирано посещение на Александровската гробница за деца от Дневен център „Марина“, съвместно с представители на Туристическия информационен център, под мотото „Достъпен туризъм за всички“.

Всички прояви ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button