Любопитно

Подаръци, експозиция и екскурзия за Деня на туризма

Поредица инициативи за Световния ден на туризма – 27 септември и 20 г. от създаването на предприятието „Спорт, отдих и туризъм“ организират от Туристическия информационен център и община Хасково.

На 27 септември Туристическият център ще подари на всички детски градини в Хасково рекламни пана, на които са представени част от туристическите забележителности в града. Целта е най-малките жители на Хасково да познават и да се гордеят със символите на своя град.

От 10:30 ч. ученици от 8–те класове на ПГТ „Александър Паскалев“ ще посетят Туристическия информационен център. Там те ще се запознаят със забележителностите в община Хасково и с дейността на центъра.

От 14 ч. в двора на църквата „Успение Богородично“ в село Узунджово ще бъде подредена информационна експозиция, която представя историята на прочутия Узунджовски панаир, провеждан на това място в продължение на близо два века.

На 28 септември от 10 ч. е организирано посещение на Александровската гробница за деца от Дневен център „Марина“, съвместно с представители на Туристическия информационен център, под мотото „Достъпен туризъм за всички“.

Всички прояви ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button