Регион

Ремонтират 83-годишна църква в Харманли, дарителската кампания продължава

С водосвет беше положено началото на ремонта в една от най-посещаваните църкви в региона – „Св. Иван Рилски“ в Харманли, съобщават от общината.

Храмът е осветен на 1 ноември 1938 г., след близо 12 годишен доброволен труд. След 83 години църквата ще бъде основно ремонтирана със средства, отпуснати от Старозагорската Митрополия – 40 000 лв., Община Харманли – 20 000 лв. и дарения – 20 000 лв. Ремонтът ще струва 99 000 лв.

Основно ще бъде ремонтиран покривът, външните стени на църквата и на двата купола, камбанарията. Предвидено е изцяло изкъртване на старата мазилка и полагане на нова, подмяна стъклата на прозорците.
По време на ремонтните дейности храма ще бъде обезопасен и няма да бъде затварян за енориашите, а в него ще се извършват богослужения.

Църква

Дарителската кампания продължава. По примера на своите предци, настоятелството на църквата апелира за съпричастност към съдбата на храм „Св. Иван Рилски“. Всеки, който прояви разбиране и отзивчивост, може да направи дарение в църквата или по дарителската сметка в Банка ДСК: IBAN: BG33 STSA 9300 002 515 3245; BIC: STSABGSF.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button