Хасково

ЦИК назначи РИК – Хасково с председател Веселина Тенчева

Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия – Хасково за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември.

До тук се стигна след като партиите не се разбраха за състава на РИК при консултациите в областната администрация. За председател е назначена Веселина Тенчева, която на консултациите беше предложена от ГЕРБ-СДС. Тя и преди е била председател.

Десислава Филипова – Рангелова, която беше предложението за председател на „Има такъв народ“ е назначена за зам.-председател, каквато ще е и Боряна Делчева, предложена от „Изправи се БГ! Ние идваме“. Секретар ще е Лейла Елмаз, която беше номинация на ДПС за председател или секретар.

Членове са: Петър Димитров, Даниел Боботанов, Гергана Бояджиева, Добромир Якимов, Люба Спасова, Ина Георгиева, Атанас Димитров, Петя Бостанджиева-Китин и Зекие Мурад.

РИК – Хасково е от 13 члена, като по 3 са за ИТН и ГЕРБ-СДС, по 2 са за БСП, ДБ и ДПС, а 1 е за „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 25 септември.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3-дневен срок от обявяването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button