Регион

Откриха хероин за 3.5 млн. лв. в микробус с плат на Капитан Андреево

39.710 кг. хероин на стойност 3 573 900 лв. е открит вчера при проверка на турски микробус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Бусът е пристигнал на пункта в късния следобед на път от Турция за България. Той е превозвал плат за българска фирма. След това е трябвало да бъде натоварен с друга стока и да продължи за Западна Европа.

Хероин

Димитър Александров от ГДБОП каза, че категорично дрогата не е за българския пазар и няма данни за замесени българи. Предстои да се установи дали става въпрос за организиран канал за наркотици.

Зам.-директорът на Териториална дирекция „Южна морска“ Стефан Марашев, който ръководи митническите пунктове „Капитан Андреево“, жп гара Свиленград каза, че бусът е проверен по метода „анализ на риска“. При пролъчване с рентген е установена подозрителна плътност. При физическата проверка в тайник над шофьорската кабина са открити 78 пакета с хероин. Той допълни, че в последните години се е увеличил трафикът на микробуси през пункта. Ако доскоро са преминавали по 10 – 20 буса на смяна, сега те са над 100.

47-годишният турски шофьор е задържан за 24 часа, като днес предстои да му бъде повдигнато обвинение, след което в съда да бъде внесено искане за постоянен арест.

Хероин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button