Хасково

Водоноските на 5 места по график в Хасково

ВиК – Хасково обяви графика на водоноските в Хасково.

Три от тях бяха поставени в парк „Кенана“, МБАЛ – Хасково и пред сградата на ВиК – Хасково през миналата следмица след тежката авария, която остави големи части от Хасково без вода. От РЗИ издадоха предписание водата да не се ползва за пиене и готвене, като предстои нейното изследване.

Водоноската до лятното кино в парк „Кенана“ ще може да се ползва от гражданите от 8:30 до 12 часа, до кафе „Роял“ – от 13 до 16:50 часа, в двора на МБАЛ – Хасково – денонощно, пред сградата на ВиК – денонощно и до магазин „Нолев“ в квартал „Болярово“ – денонощно. Графикът важи за всеки календарен ден, допълват от водното дружество.

Междувременно днес кметът на община Димитровград Иво Димов и председателят на Общински съвет Гергана Кръстева ще бъдат на работна среща със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков. На срещата ще се обсъжда въпроса с предоставянето на ВиК услуги на територията на община Димитровград от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Хасково. Разговорите са по покана на заместник-министъра, съобщават от общината.

Тази сутрин е станала авария в района на ПЕГ „Иван Богоров“ в Димитровград и там няма вода. Екипите работят и се очаква аварията да бъде отстранена до края на деня.

Авария има и на улица „Стефан Караджа“ в Свиленград, където също е спряна водата. Очаква се аварията да бъде отстранена около 14:30 часа, след което е възможно помътняване на водата.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button