Хасково

Иракски бизнесмени искат срещи с хасковски фирми

Българо-иракски бизнес форум се проведе в зала „Марица“ на Областна администрация – Хасково. Делегацията, предвождана от Ибрахим Мохамед Канби Базаз, заместник председател на Търговско-промишлена палата в Ербил е в България по покана на Хасковската търговско-промишлена палата, съобщават от областната администрация.

Бизнес делегацията беше посрещната от заместник-областните управители Мартин Узунов и Виолета Желева. Целта на форума е обсъждане на нови възможности за инвестиции и подпомагане създаването на нови бизнес контакти. В него участваха членове на палатата, както и представители на бизнеса от Хасковска област. Иракските бизнесмени проявяват интерес за срещи с фирми от региона, които се развиват в сферата на земеделието, машиностроенето, строителството, възобновяемата енергия и хранително-вкусовия бранш.

Над 33 000 компании развиват бизнес в Ербил. Гостите приветстваха българските фирми също да отворят свои представителства там. Председателят на ХТПП Янчо Янев пое ангажимент следващото посещение да бъде на българска делегация в Ербил. Форумът завърши с размяна на протоколни подаръци и споразумение между двете палати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button