Хасково

Зоопарка с нов директор и ветеринарна амбулатория

Георги Щерев

Георги Щерев

Ветеринарна амбулатория работи отскоро в Зоологическата градина в Хасково. Тя е поверена на д-р Ясен Стайков, който до края на октомври бе управител на зоокъта. От началото на ноември на тази длъжност е назначен Георги Щерев.

Причината за кадровите рокади е предстоящото лицензиране на Зоологическата градина.

От юни миналата година тя разполага с временен лиценз, който удостоверява годността й за опазване на диви животински видове извън естествената им среда. Срокът на валидност на документа е 5 години.

Ясен Стайков

Ясен Стайков

Част от изискванията за предстоящото лицензиране е зоопарка да разполага с ветеринарна амбулатория. Тя ще бъде инспектирана в най-кратки срокове от Регионалната ветеринарно-медицинска служба. „Тук ще можем да лекуваме дребните животни.

Обслужването на едрите ще става на място“, обясни д-р Стайков. Той допълни, че е пристигнало уведомително писмо от Министерството на околната среда и водите за старта на национална проверка на зоологическите градини. Едно от основните неща, които ще следят проверяващите, е изпълнението на условията по лиценза, издаден от ведомството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
просветен
просветен
22.11.2010 16:02 16:02

ами за тези работи ставаше и тенчо павлов русев -наше момче как се не сетихте

наблюдател
наблюдател
22.11.2010 18:29 18:29

Ново ръководство,нови действия и достатъчно възпитани и толерантни посетители на Зоопарка!
Дори мисля,че както е в други евро страни-да се наложи такса-поне 1лев!Защото това ,което видяхме преди 1 седмица-ме ужаси.Млади момичета около 14-15 годишни даваха цели цигари на щраусите и с радост гледаха,животните как ги поглъщаха.
Аз,не се сдържах и направих забележка,но-о по-голям ужас-в съседство до тях-2-3 млади семейства с малки деца,също искренн се забавляваха,че таткоците даваха вече фасове на щраусите,та дори можело и бира…….не мога да кометирам ,но трябва правила!!!

Поданик
Поданик
22.11.2010 18:30 18:30

„Обслужването на едрите ще става на място „.Кмета пак се уреди !

Back to top button