Хасково

Недостиг на дърва за огрев в Хасково, очакват ново поскъпване

Има недостиг на дървата за огрев в Хасково. Доставките са почти ежедневни, но на малки и скъпи количества, коментираха пред Haskovo.info търговци.

В същото време има списъци с чакащи за дърва хора. Заявките са много, дървата се изчерпват, а цената им расте. В началото на сезона тон дърва за огрев в Хасково беше 160 лв. След това започна да поскъпва и през септември вече стана 190 лв. за тон с безплатен транспорт. В съвсем скоро време се очаква да удари 200 лв., на каквато цена вече имало продажби в Хасково.

Дърва

Според търговците причината е във войната между няколко от големите заводи в страта, използващи дървесина. В резултат на това се стигало до „надуване“ на цените. Засега нямало истерия около поскъпването на тока, което да доведе до по-голямо търсене на дърва за огрев.

Междувременно днес от Комисията за енергийно и водно регулиране обявиха, че цените на електроенергията и отоплението за битовите потребителите няма да се променят в следващите три месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕДИН
ЕДИН
27.09.2021 19:20 19:20

Нямате наяда мамка ви разбойническа,колко плащате колко крадете,изедници…

наблюзател
наблюзател
28.09.2021 1:10 1:10
Отговор до  ЕДИН

Кажи го това на Румен Радев и на неговите канадски палячовци като дойдат да агитират преди изборите!

Анонимен
Анонимен
28.09.2021 13:13 13:13
Отговор до  наблюзател

Не че нещо, ама няма как един човек да ви е виновен за всимко в тоя живот. Тези политически мантри си ги дръжте за пред вожда си, който цяло десетилетие беше на власт. Другаде не хващат дикиш

Back to top button