Любопитно

Камелия Кондова спечели националната награда „Изворът на Белоногата“

Журито на 22-то издание на Националните литературни празници „Изворът на Белоногата“ Харманли 2021 присъди престижното отличие за цялостно творчество и принос в българската литература „Изворът на Белоногата“ на Камелия Кондова. Наградата й беше връчена от кмета Мария Киркова, съобщават от общината.

Поетичната вечер в Културния център в Харманли беше открита и водена от харманлийския поет Георги Николов. В традиционното литературно четене се включиха поетите Иван Есенски, Нико Стоянов, Росица Станева, Ели Видева, Георги Николов, Светлана Николова, Рада Асенова.

Тазгодишният лауреат Камелия Кондова е родена в град Добрич, завършила езикова гимназия в родния си град. Висше образование получава във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, специалност българска филология. Работи като радио журналист в Добрич. Член е на Съюза на българските писатели от 1997 г. Автор е на стихосбирките: “Повод за живот”, “Не и милост”, “Как се обича художник”, “Тепърва ще се уча на живот”, „Бай Георги има тъжни рамене“, „Неделята, която беше в понеделник“. Отличавана е с голямата награда на националния конкурс “Петя Дубарова”, с голямата награда на националния конкурс “Веселин Ханчев” (двукратно), с първа награда на в. “Литературен глас” – Стара Загора, с първа награда от националния конкурс “Петър Алипиев” (2003), носител на приза на националната литературна награда „Дора Габе“ (2018) и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button