Хасково

206 първокурсници започнаха академичната година в УНСС – Хасково

206 първокурсници започнаха академичната година в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково, която беше официално открита днес.

126 са бакалаври, а 80 са в магистърски програми. В зимния семестър дистанционно се обучават общо 546 студенти. Директорът на центъра проф. Надя Миронова каза на откриването, че приемът за бакалаври е изпълнен на 100%, а магистрите са с 40% повече. Повечето от студентите са от областите Хасково и Кърджали.

УНСС

Всички бяха приветствани и от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който отчете, че е отминала една трудна година за университета и безнеса заради пандемията. Той посочи, че благодарение на дистанционното обучение и информационните технологии са защитили здравето и живота на своите студенти и служители. Ректорът допълни, че вижда потенциал в УНСС – Хасково да се развива като образователно, научно и културно средище.

УНСС

Сред официалните гости на откриването бяха заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, заместник-областният управител Виолета Желева, хасковски общински съветници, кметът на Кърджали Хасан Азис, представители на община Димитровград, бизнеса и гимназии.

Специалностите за степен бакалавър са: Мениджмънт и администрация, Счетоводство и контрол и Икономика, а магистърската степен предлага обучение в специалностите: Счетоводство и контрол, Бизнес администрация, Комуникационен мениджмънт и Местно самоуправление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button