Регион

Европейските посланици на работно посещение на Капитан Андреево

Работно посещение на посланиците на държавите членки на ЕС се е провело днес на ГКПП „Капитан Андреево“ в рамките на Словенското председателство на Съвета на ЕС, съобщават от МВР. В него са участвали и представители на Международния център за развитие на миграционната политика.

От МВР са представили дейностите, които България изпълнява като отговаряща за сигурността на външната граница на ЕС, както и усилията, които страната ни полага за противодействие на нелегалната миграция. Словенският посланик в България Анжей Франгеш е казал, че целта на визитата е да се покаже солидарност и подкрепа към това, което България прави за общата сигурност.

Граница

Зам.-министър Венцислав Катинов е уточнил, че ГКПП „Капитан Андреево“ е най-натовареният в Европа и втори по натовареност в света граничен пункт. По думите му ситуацията на границата е динамична, но остава под контрол.

Гостите са посетили и Тристранния център за митническо и полицейско сътрудничество и са се запознали на място с осъществяваното всекидневно взаимодействие. Те са били и на оградата на границата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button