Регион

Изграждат външен асансьор за COVID-зоната на болницата в Димитровград

Изграждането на външен асансьор за достъп до COVID-зоната в МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград предлага кметът Иво Димов с извънредна докладна до общинския съвет, която ще бъде разгледана на заседанието утре.

Проектът е на стойност 148 391 лв. с ДДС и целта е обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19. През юни община Димитровград внесе в Министерството на здравеопазването предложение за проект за изграждане на външен асансьор на болницата. С писмо от 29 септември от ведомството информират кмета, че предложените за финансиране дейности са допустими. Работата по асансьора трябва да приключи преди 31 декември 2023 г., допълват от общината.

Общинският съвет трябва да даде съгласие кметът да сключи споразумение за партньорство с Министерството на здравеопазването за изпълнение на проектното предложение с европейско финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button